Vil ikke ta ansvar for at samme trapp ble solgt to ganger. Mener reklamasjonen kom for sent.

Ingen skal kunne beskylde Oslo Villautvikling for ikke å være konsekvente når det gjelder å være uryddige. Ikke bare solgte de oss hage uten å ha papirene i orden – de passet også på å selge trappen ned til bodene to ganger. 

Selge samme trapp til to husstander – uten å gjøre kjøperne oppmerksomme på det? Etter alt å dømme en helt vanlig dag på jobben for det IK Gruppen-eide datterselskapet Oslo Villautvikling. Rydde opp etterpå? Ikke helt selskapets greie denne gangen, heller. De har jo tross alt et rykte å ivareta.

LES MER: Ble vi svindlet eller bare utsatt for grov uaktsomhet?

Ned i kjelleren. Igjen

For de av dere som har lest vår historie, husker dere at vi nesten havnet i lagmannsretten før vi fikk ryddet opp etter kaoset skapt av Oslo Villautvikling. I denne innspurten oppdaget vi noe særdeles besynderlig – en oppdagelse vi faktisk gjorde sammen med vår nabo, bare uker før vi kunne ha havnet i retten med dem. Igjen. Dette var ikke et funn av Erin Brockovich-kaliber, men likevel noe som virkelig endret oppfatningen vår av hva slags selskap vi hadde kjøpt hjemmet vårt fra.

LES MER: 4 ting du bør gjøre når du kjøper fra Oslo Villautvikling (legg inn lenke)

Kort fortalt – og uten å bli for eiendomsteknisk: For at vi skulle kunne få en egen utgangsdør fra boden i kjelleren, var det nødvendig å lage en egen trapp ned til denne døren. Denne bodinngangen var ikke en del av den opprinnelige pakken, og måtte derfor inn som et tilvalg. I møtet vi hadde med Oslo Villautvikling våren 2016 ble mulighetene for dette diskutert, og representanten fra IK Gruppen påpekte at en slik trapp i så fall måtte gå helt inntil grensen mot naboen. 

En liten pustepause her: Den grensen de her henviste til, er den samme grensen som Oslo Villautvikling brukte ugyldige dokumenter for å vise at eksisterte. Men som da dokumentene ble funnet ugyldige, plutselig sa aldri var ment å være der. Det høres tragikomisk ut hver gang vi skriver det, men vi er dessverre ikke helt der at vi kan le av det ennå.

LES MER: Da hagen vår plutselig forsvant

Noe ble borte vekk. Igjen

Dør til bod og trapp ble for vår del forhandlet inn i kjøpesummen og er dokumentert i akseptbrevet. Vi anså derfor trappen som vår, men at naboen kunne få en bruksrett hvis de også skulle ønske seg en egen bodinngang. Det var nemlig av plasshensyn umulig å lage to slike trappenedganger. Kort fortalt – vi hadde kjøpt en trapp, men den skulle kunne brukes av begge husstander.

Blant de ugyldige dokumentene Oslo Villautvikling hadde sendt oss, var et sett vedtekter som skulle regulere akkurat dette med tilgang til trappen. Som en del av opprydningsjobben etter kaoset skapt av selskapet, måtte vi få på plass et sett gyldige vedtekter. Og det var da vi oppdaget det. På samme måte som at hagen plutselig hadde forsvunnet, var bodtrappen heller ikke lenger vår. Vår nabo kunne nemlig vise til en e-postkorrespondanse hvor de også hadde kjøpt og betalt for samme trapp.

Døren i ansiktet. Igjen

Og nei, dette er ikke det området hvor Oslo Villautvikling plutselig tar ansvar og velger å rydde opp. Vi har dessverre ikke noen slike solskinnshistorier å by på, men dessverre bare mer rot å rapportere. Via sin advokat verken bekrefter eller benekter de forholdet – de henviser til at dette ikke har blitt rapportert inn innenfor reklamasjonstiden. Med andre ord – takk og pris for foreldelsesfristen.